(1086 S. K. m. 388)
Dava: Davacı tarafından, davalı aleyhine 21.7.2004 gününde verilen dilekçe ile tapuda isim tashihi istenmesi üzerine yapılan duruşma sonunda; davanın kabulüne dair verilen 31.5.2005 günlü hükmün Yargıtay'ca incelenmesi davacı tarafından istenilmekle süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya ve içerisindeki bütün kağıtlar incelenerek gereği düşünüldü:
Karar: Dava, ile davacıya ait üç ayrı parsel numarası belirtilmek suretiyle bunlarda yanlış yazıldığı belirtilen kimlik bilgilerinin düzeltilmesi istenmiştir. Yapılan yargılama ve toplanan delillere göre, parsellerin her birinde yapılan yanlış yazımlar anlaşılmakta olup, bunların nüfus kimlik bilgilerine göre düzeltilmesinde davacının hukuki yararı mevcuttur. Mahkemece sadece 1562 parsel numaralı taşınmaz hakkındaki davacı istemi kabul edilmiş olup 1041 ve 1042 parsellerdeki hatalı yazımların düzeltilmesine ilişkin olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemiştir. Hüküm bu nedenle bozulmalıdır.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle davacı temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün BOZULMASINA, peşin harcın istek halinde yatırana iadesine, 08.02.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy