MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Dolandırıcılık ve sahtecilik
...
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığa tayin olunan cezanın türü ve tutarı karşısında koşulları bulunmadığından, sanık müdafiin duruşmalı inceleme isteminin 5320 sayılı kanunun 8/1 maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak CMUK”nın 317. maddesi uyarınca REDDİNE,
Yapılan yargılamaya, toplanan delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine göre sanık müdafiinin sair temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak,
Sanığa 5237 sayılı T.C.K.nun 53/1-c maddesine göre tayin olunan hak yoksunluğunun koşullu salıverilmeye kadar uygulanabileceği gözetilmeden yazılı şekilde 53/1,2,3 maddesindeki haklardan cezanın infazı süresince yasaklılığına hükmedilmesi. Kanuna aykırı sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden hükmün 5320 sayılı yasanın 8/1 maddesi gözetilerek CMUK.nun 321.maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden CMUK. 322 maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hüküm fıkrasına 53-1-c maddesindeki haklardan koşullu salıverilmeye kadar yoksun bırakılmasına ibaresi eklenmek suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun olan hükümlerin DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 29/09/2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.