MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Gerekçeli kararın başlık bölümünde,16/06/2007 olan suç tarihi yerine 24/09/2008 olan suç tarihi yazılmış ise de bu hususun mahallinde düzeltilmesi mümkün görülmüştür.
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşabilmesi için; failin bir malın zilyedi olması,malın iade edilmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere faile rızayla tevdi ve teslim edilmesi, failin kendisine verilen malı,veriliş gayesinin dışında, zilyedi olduğu malda malikmiş gibi satması,rehnetmesi tüketmesi, değiştirmesi veya bozması ve benzeri şekillerde tasarrufta bulunması ya da devir olgusunu inkar etmesi şeklinde, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.
Somut olayda; ... barosuna kayıtlı avukat olarak görev yapan sanığın, 20/09/2006 tarihinde katılandan aldığı vekalete dayalı olarak katılana ait dükkanı ... isimli şahsa 01/06/2007 tarihli kira sözleşmesi ile kiraladığı, bu kapsamda tahsil ettiği 1.750 TL parayı müvekkili katılana vermeyerek uhdesinde tuttuğu iddiasıyla güveni kötüye kullanmak suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda, süresinde şikayet yokluğu nedeniyle kamu davasının düşürülmesine dair mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşılmakla;
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre,katılanın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 26.09.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.