MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşabilmesi için; failin bir malın zilyedi olması,malın iade edilmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere faile rızayla tevdi ve teslim edilmesi, failin kendisine verilen malı, veriliş gayesinin dışında, zilyedi olduğu malda malikmiş gibi satması, rehnetmesi tüketmesi, değiştirmesi veya bozması ve benzeri şekillerde tasarrufta bulunması ya da devir olgusunu inkar etmesi şeklinde, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.
Katılan şirketin, para nakliye aracını korumak amacı ile sanığa zimmetle silah verdiği, sanığın kendisine verilen silahı kaybederek güveni kötüye kullanma suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda, sanığın silahı, koyduğu cami tuvaletinin duvarı üzerinde unuttuğu, silahı almak için gittiğinde koyduğu yerde bulamadığı ve durumu şirket yetkililerine bildirdiğine ilişkin savunmasının aksine atılı suçun unsurlarını içeren herhangi bir eyleminin olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı, savunmasına itibar edilmesi halinde suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, suç kastının bulunmadığına yönelik mahkemenin kabulunde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 07.05.2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy