MAHKEMESİ : Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
Güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenip gereği düşünüldü:
Dosya kapsamında, sanık ..... 22/05/2008 tarihinden itibaren katılan.......... bünyesinde ................ satış temsilcisi olarak çalıştığı, istifa ettiği 18/10/2010 tarihine kadar olan dönemde satış miktarını arttırmak ve buna bağlı olarak satış üzerinden alacağı primi yükseltmek amacıyla işverenin bilgisi ve onayı olmadan satmış olduğu ürünlerde fiyat indirimi uyguladığı, bunun sonucunda katılan şirketi borçlu duruma soktuğu, sanığın alınan savunmasında suçlamayı kabul etmediği, tüm dosya kapsamına göre hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma suç kastının mevcut olayda tespit edilemediği, taraflar arasındaki uyuşmazlığın hukuki ihtilaf niteliğinde olduğu, bu ihtilafın çözümünün ise hukuk mahkemelerine ait olduğu gerekçesine dayanan kabulde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç yönünden gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin fiyat indirimi uygulayarak şirketi zarara uğrattığına bu nedenle kanuna aykırı karar verildiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 10.02.2016 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.