MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Nitelikli dolandırıcılık
HÜKÜM: Beraat
Nitelikli dolandırıcılık suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın, babasının 30.03.2010 tarihinde ölümünden sonra, bu durumu katılan kuruma bildirmeyerek vefat eden babası adına, SGK tarafından, hesaba 17.04.2010-16.05.2010 tarihlerinde yatırılan, 663,77 TL emekli maaşını bankamatik kartı ile ATM'den çektiğinin iddia edildiği olayda; sanığın, resmi bir başvuru yapılacağını bilmeksizin babasına ait maaşı çektiği, suç kastıyla hareket etmediğine dair aşamalardaki savunmasının aksinin ispatlanamadığı, ayrıca haksız olarak çektiği paranın tamamını katılan kuruma ödediği gözetilerek suç kastı ile hareket ettiğine dair mahkûmiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi gerekçesine dayanılarak verilen beraat kararlarında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanığın yüklenen suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin, herhangi bir sebebe dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 15.02.2016 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy