MAHKEMESİ : Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanığın beraatine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle,dosya incelenerek gereği düşünüldü:
........ Şirketi yetkilisi olan sanığın, ........ Şubesi'nden şirketi adına kredi kullandığı, bu krediye teminat olması için de müşteki ..... adına olan .... keşide tarihli ve 87.000 TL meblağlı tamamen sahte bir şekilde tanzim edilmiş çeki verererek nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediğinin iddia edildiği olayda, sanığın savunmasında, sözkonusu çeki ............'dan mal satın almak üzere gelen şirket yetkilisinden aldığını ve sahte olduğunu bilmediğini belirttiği, sanığın ifadesinin tanık beyanlarınca da doğrulandığı, bu nedenle sanığın suça konu çeki sahte olduğunu bilerek kullandığına dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığı gerekçelerine dayanan mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 01.03.2016 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy