MAHKEMESİ : Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Güveni kötüye kullanma
Güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın,.....'a bağlı olarak çalışan enerji nakil şirketinde ustabaşı olarak çalıştığı dönemde şantiyede biriken hurda malzemelerin .....'a teslim edilmesi gerekirken bu hurdaları teslim etmeyerek uhdesinde tuttuğu iddia edilen olayda, sanığın tek başına görevli olduğu dönemde hurdaların kaybolduğu anlaşılmış ise de sanığın alınan savunmalarında hurdaları almadığını beyan etmesi ve hurdaları aldığına dair delil elde edilemediği de anlaşıldığından mahkemenin beraatine dair kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, Cumhuriyet savcısının ..... isimli tanık dinlemeden eksik soruşturma ile verilen beraat hükmünün kanuna aykırı olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 15/03/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy