MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Mala zarar verme
HÜKÜM : Beraat
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Mala zarar verme suçu başkasının mülkiyetinde bulunan taşınır veya taşınmaz malın kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, yok edilmesi, bozulması kullanılamaz hâle getirilmesi veya kirletilmesiyle oluşur. Bu bakımdan, söz konusu suç, seçimlik hareketli bir suçtur. Yıkma, yalnızca taşınmazlar için söz konusudur. Taşınmazın önceki kullanış biçimine uygun olarak bir daha kullanılamaz duruma getirilmesini ifade eder. Yok etme, suça konu şeyin maddî varlığını ortadan kaldırmaktır. Bozma,suça konu şeyin, amacına uygun olarak kullanılması olanağını ortadan kaldırmaktır. Kirletme, başkasının binasının duvarına yazı yazmak, resim yapmak, afiş ve ilân yapıştırmak şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Katılanlar ..., ... ve ... ile sanıklar ..., ve ... arasında ailevi meselelerden dolayı eskiye dayalı husumet bulunduğu, olay günü, katılanların ikamet ettikleri evlerinde bulundukları sırada, evin önüne gelen sanıkların hep birlikte eve doğru taş ve sopalar atmaya başladıkları, katılanların evlerinin camlarının kırıldığı, yine atılan taş ve sopaların katılan ...'e ait olan ve evin önünde park halinde bulunan ...plakalı araca isabet etmesi sebebiyle de aracın camlarının kırıldığı, tavan kısmında ve bagaj kapağı üzerinde çökmeler oluştuğu iddiasıyla yapılan yargılama sonucunda; sanıkların savunmalarında atılı suçu kabul etmeyerek, araca ve eve kendilerinin zarar vermediğini beyan ettikleri, tanık beyanlarının da sanık savunmalarını doğruladığı, olay tutanağını tanzim eden polislerin alınan ifadelerinde, kavga sırasında hangi şahsın hangi grupta olduğunun anlaşılmadığının, emniyette de sanıkların atılı suçu kabul etmediklerinin belirtildiği anlaşılmakla; sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle verilen beraat kararlarında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; katılan ... yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 11/11/2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy