MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık
HÜKÜM : TCK'nın 157/1, 35/1, 62, 52/2, 51/1-3 maddeleri gereğince mahkumiyet
Sanığın dolandırıcılık suçundan mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın, şikayetçiyi arayarak gömüden bulduğu altınları satmak istediğini söyleyerek şikayetçi ile yaptığı anlaşma üzerine şikayetçiye üç adet numune altın verdiği, şikayetçinin altınları kuyumcuya göstermesi ile gerçek olduklarına inanarak geri kalan altınlar için de 50.000TL'ye anlaştıkları, ancak şikayetçinin süphelenerek olayı ihbar edip sanıkların yakalanmasını sağlaması nedeniyle eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı olayda, sanık savunması, şikayetçi beyanları ve dosya kapsamına göre sanığın dolandırıcılık suçunu işlediğine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir.
Sanık hakkında tayin olunan hapis cezasının TCK'nın 62. maddesi uyarınca 1/6 oranında indirimi sonucunda 7 ay 15 gün yerine 7 ay olarak belirlenmesi suretiyle eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafiinin zararı karşılamak için süre verilemediği, Hükmün açıklanmasının geri bırakılması koşullarının değerlendirilmediğine dair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 06/04/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy