MAHKEMESİ : ... Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm katılan tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
.... Öğretmenevi'nde resepsiyon görevlisi olarak çalışan sanığın, öğretmenevinde konaklayan kişilerden eksik ücret almak suretiyle hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; sanık savunması, katılan ve tanık beyanları ile dosya kapsamına göre, mahkemenin suç işleme kastıyla hareket etmediği gerekçesiyle sanığın beraatine yönelik kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç sanığın kastının bulunmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece beraat kararı kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılanın suçun sübutuna ilişkin temyiz talebinin reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 09/05/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy