MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, nitelikli hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet, ceza verilmesine yer olmadığı
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
1)Sanık hakkında hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan verilen ceza verilmesine yer olmadığı kararına yönelik temyiz isteğinin incelenmesinde;
10/02/2012 tarihli ve 2011/188 E - 2012/633 K sayılı ilk kararın temyiz edilmeden kesinleşmesi nedeniyle, temyiz edilen son kararda aynı hüküm fıkrasının yeniden tekrarlanmasının herhangi bir sonuç doğurmayacağı, son kararın hukuken yok hükmünde olduğu ve hukuki bir varlık kazanmamasından dolayı şikayetçiye temyiz hakkı kazandırmayacağı cihetle, temyiz talebinin 5320 sayılı Kanunun 8/1 maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nın 317 maddesi uyarınca REDDİNE,
2) Sanık hakkında nitelikli hırsızlık suçundan verilen mahkumiyet kararına yönelik temyiz isteğinin incelenmesinde;
Mahkum olduğu 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası ertelenen sanık hakkında 5237 sayılı TCK'nın 53/3 maddesine uygun olarak "kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından" hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilmiş olması karşısında, tebliğnamedeki bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Katılan ...'nin kısa dalga verici istasyonunda güvenlik görevlisi olarak çalışmakta olan sanığın, fikir ve işbirliği içerisinde hareket ettiği temyiz inceleme konusu olmayan sanık ...'in kamyonunu etrafı tel ile çevrili kampüs içerisine alıp, istiflenmiş halde bulunan anten direk demirlerini yükleyip götürerek sattıkları iddia ve kabul edilen olayda, mahkemenin nitelikli hırsızlık suçunun oluştuğuna ilişkin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan ... vekili ile sanık müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 05.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy