MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Dolandırıcılık
HÜKÜM: TCK'nın 157/1, 50/1-a, 52/2-4 maddeleri gereğince mahkumiyet
Dolandırıcılık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Temyiz dışı sanık ...'in katılanın iş yerine ucuza aldığı bir pantolonu paçasını yaptırmak bahanesiyle bıraktığı ancak pantolonu bir çocuğa aldırmasına rağmen, iş yerine giderek pantolonu tekrar istediği, katılanın pantolonu yanlış kişiye verdiğini düşünmesini sağlayarak pantolonun fiyatının yüksek olduğunu söylediği, pantolonun satışını yapan mağaza müdürü olarak kendisini tanıtan sanığın, katılan ile telefonda konuştuğu ve pantolonun fiyatının 600 TL olduğunu söylediği, katılanın temyiz dışı sanığa parayı verdiği, bu suretle sanığın dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; dosya kapsamına göre, sanığın mahkumiyetine yönelik kabulde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın sebebe dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 11/05/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy