MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşabilmesi için; failin bir malın zilyedi olması,malın iade edilmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere faile rızayla tevdi ve teslim edilmesi, failin kendisine verilen malı,veriliş gayesinin dışında, zilyedi olduğu malda malikmiş gibi satması, rehnetmesi tüketmesi,değiştirmesi veya bozması ve benzeri şekillerde tasarrufta bulunması ya da devir olgusunu inkar etmesi şeklinde, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.
Sanık ...'ın ...'den ...'e götürmek üzere katılanlara ait bakliyat ürünlerini 09.09.2009 günü ...de teslim aldığı, ...'da babası olan temyiz dışı sanık ...'yi araca aldığı ve birlikte 10.09.2009 günü saat 22:00 sıralarında ... ilçesine geldikleri, burada abisi olan sanık ... ile buluştukları, birlikte katılanlara ait bakliyat ürünlerini satmaya karar verdikleri, sanık ...'nın daha önceden tanıştığı temyiz dışı sanık ... ile irtibat kurarak bahse konu ürünleri 12.000 TL karşılığında temyiz dışı sanık ...'e sattıkları, ... 'in de bu ürünleri tanık ...'e 13.000 TL karşılığı sattığı, aynı gün gece vakitlerinde sanık ... ile temyiz dışı sanık ...'in kamyonu temyiz dışı sanık ... 'nin gösterdiği yere götürerek boşalttıkları, ...nin temyiz dışı sanık ...'e 13.000 TL verdiği, ...'in de bu paranın 12.000 TL'sini sanık ...'a verdiği, sonrasında temyiz dışı sanık ...'in sanık ... ve temyiz dışı sanık...'yi kendisine ait araçla ...'den ...'a götürerek bıraktığı, sanık ... ve temyiz dışı sanık ...'nin eylemlerinin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla 11.09.2009 günü sabah vakitlerinde Kuyucak ilçe Emniyet Amirliği'ne giderek 42 S 6243 Plaka sayılı kamyonun ...ilçesinde hırsızlandığına dair müracaatta bulunduklarının anlaşıldığı olayda, eylemlerinin hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu oluşturduğuna yönelik kabulde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanıklar ve sanık ... müdafinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 17.12.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy