MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşabilmesi için; failin bir malın zilyedi olması, malın iade edilmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere faile rızayla tevdi ve teslim edilmesi, failin kendisine verilen malı, veriliş gayesinin dışında, zilyedi olduğu malda malikmiş gibi satması, rehnetmesi tüketmesi, değiştirmesi veya bozması ve benzeri şekillerde tasarrufta bulunması ya da devir olgusunu inkâr etmesi şeklinde, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.
Sanığın katılan şirkette pazarlama elemanı olarak çalıştığı, katılan şirkete ait olan ... plakalı aracı izinsiz olarak alıp İstanbul iline gittiği sırada aracın arıza yaptığı, arıza yapan aracın çekici ile Eskişehir'e getirilerek katılan şirkete teslim edildiği, sanığın zilyetliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunup, İstanbul iline şirkete ait araç ile şirketin bilgisi ve izni dışında giderek hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediği iddia olunan somut olayda, sanık savunması, tanık anlatımları ve tüm dosya kapsamından sanığın çalıştığı iş yerinde, suça konu aracı da şirketin işleri ve kendisine verilen görevlerle ilgili olarak zaman zaman kullandığı, sanığın savunmasının aksine atılı suçtan cezalandırılmasına yeterli delil elde edilemediği gerekçeleriyle verilen beraat kararında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 11.11.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy