MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşabilmesi için; failin bir malın zilyedi olması, malın iade edilmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere faile rızayla tevdi ve teslim edilmesi, failin kendisine verilen malı, veriliş gayesinin dışında, zilyedi olduğu malda malikmiş gibi satması, rehnetmesi tüketmesi, değiştirmesi veya bozması ve benzeri şekillerde tasarrufta bulunması ya da devir olgusunu inkar etmesi şeklinde, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.
Sanığın, katılan ... Finans Kiralama A.Ş'den finansal kiralama yoluyla kiraladığı 160 adet banko, 80 adet stant ve 2700 adet rafın kira ücretlerini ödemediği, bunun üzerine kendisine 28.02.2007 tarihli ihtarname çekildiği, ihtarnameye rağmen kira ücretlerinin ödenmediği gibi İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesinden alınan tedbir kararı gereğince Ankara 11. İcra Müdürlüğü görevlilerinin malları tedbiren teslim almaya gittiklerinde sanığın adresinden taşınmış olduğu ve malların yerinde olmadığının görüldüğü somut olayda; hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma suçunun oluştuğuna yönelik kabulde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA 18.12.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy