MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Mala zarar verme, hakaret
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Mala zarar verme suçu başkasının mülkiyetinde bulunan taşınır veya taşınmaz malın kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, yok edilmesi, bozulması kullanılamaz hâle getirilmesi veya kirletilmesiyle oluşur. Bu bakımdan,söz konusu suç,seçimlik hareketli bir suçtur. Yıkma, yalnızca taşınmazlar için söz konusudur. Taşınmazın önceki kullanış biçimine uygun olarak bir daha kullanılamaz duruma getirilmesini ifade eder.Yok etme, suça konu şeyin maddî varlığını ortadan kaldırmaktır. Bozma, suça konu şeyin, amacına uygun olarak kullanılması olanağını ortadan kaldırmaktır.
Somut olayda; 07/01/2004 tarihinde boşandığı, müşterek dört çocuğu ile birlikte yaşayan eski eşi -katılan ...’nın oturduğu eve alkollü vaziyette geldiği belirtilen ve kapının açılmasını isteyen sanığın, kapının açılıp içeri alınmamasına sinirlenip ahşap giriş kapısını yumruklayıp-tekmeleyip 5x5 cm ebadında kırık oluşumuna neden olması ve dışarıdan şikayetçiye hitaben sinkaflı küfürler sarfetmesi eylemlerinin “mala zarar verme” ; “hakaret” suçlarını oluşturduğunu takdir eden mahkemenin kabul ve uygulamalarında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 16/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy