MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : TCK' nın 155/2, 62/1, 52/2-4, 53/1 maddeleri gereğince mahkumiyet
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan verilen mahkumiyet hükmü sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın, müştekiden ... ilçesine götürmek üzere 26.200 kg. demiri aldığı ve tır çekiciye yüklediği, ancak yükü götürmesi gereken yere götürmeyerek sattığının iddia edildiği olayda; sanığın eyleminin 155/2 maddesinde düzenlenen hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu oluşturduğunu takdir eden mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre;sanığın bir sebebe dayanmayan temyiz itirazlarının reddi ile hükmün ONANMASINA, 30.11.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy