MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık
HÜKÜM : Beraat
Nitelikli dolandırıcılık suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın 2010 yılında meydana gelen don afeti nedeniyle zarar gören çiftçilere telafi edici destek ödeme yapılmasına ilişkin yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına binaen,.... İlçesi Merkezinde .... nolu parselde 16.547 dönüm ve 1182 nolu parselde 26.547 dönüm kayısı bahçesi olduğunu beyan ederek don afeti desteği almak amacıyla .... İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurduğu, don desteklemelerine ilişkin başvuruların usulsüzlüğü ile ilgili olarak yapılan genel ihbar üzerine yapılan tespitler sonucunda sanığın usulsüz ve gerçeğe aykırı beyanda bulunarak haksız yere don afeti desteği ödemesinden yararlandığı iddia olunan olayda; .... İlçe Tarım Müdürlüğünce mahkemeye gönderilen yazıda sanık adına kayıtlı olan 26.547 dekarlık arazinin parsel numarasının 1182 değil 1192 olduğunun ve yapılan tespitlerde de bu parselin tamamının 15-20 yaşlarında kayısı bahçesi olduğunun belirtildiği, sanık savunması ve tüm dosya kapsamından, sanığın beyan ettiği miktar kadar don afetinden zarar gördüğü anlaşıldığından somut olayda sanık tarafından işlenmiş bir dolandırıcılık suçu olmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin beraat hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç yönünden gerekçesi gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin beraat kararının hukuka aykırı olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 20/03/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy