MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : TCK'nın 155/2, 62/1, 52/2 maddeleri gereğince mahkumiyet
Güveni kötüye kullanma suçundan sanığın mahkumiyetine dair hüküm sanık müdafi ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, gereği düşünüldü;
Sanık ...'in, katılan .....'den finansal kiralama kanunu çerçevesinde....Noterliği'nin 13/06/2007 tarih ...yevmiye numaralı ve ... sayılı sözleşme yaparak...marka biçer döver kiraladığı, sanığın bedeli ödemediği gibi usulüne uygun yapılan ihtara rağmen malları iadede de etmediği bu suretle üzerine atılı suçu işlediği oluş ve dosya kapsamından anlaşılmakla, mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafi ve katılan vekilinin sübuta yönelik temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 19/10/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy