MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : 1-Sanıklar hakkında ayrı ayrı,TCK’nın 158/1-f,62/1,52/2-4, 53/1-2-3, 58/6-7 maddeleri uyarınca mahkumiyet
2-Sanıklar hakkında ayrı ayrı, TCK’nın 204/1, 62/1, 53/1-2-3, 58/6-7 maddeleri uyarınca mahkumiyet
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından, sanıkların mahkûmiyetine ilişkin hükümler, sanıklar tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Gerekçeli karar başlığında "22.09.2008" olarak yazılan suç tarihinin menfaat elde etme tarihi olan "07.08.2008" olarak, ayrıca sanık ... hakkında tekerrüre esas alınan ilgili mahkeme ilamının karar numarasının "2006/135" olacak şekilde mahallinde düzeltilmesi mümkün görülmüştür.
Fikir ve eylem birliği içerisinde hareket eden sanıkların, 07.08.2008 tarihinde düzenlenen yazılı protokol sözleşmesi ile katılandan iş makinasını satın aldıkları ve karşılığında katılana suça konu 20.09.2008 keşide tarihli, 16.000 TL bedelli çalıntı çeki verdikleri anlaşılmakla, eylemlerinin nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını oluşturduğuna dair mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık ...'ın, haksız yere ceza verildiğine, sanık ...'nin ise suç kastının bulunmadığına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 10.10.2016 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy