MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Mala zarar verme, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Mala zarar verme suçu başkasının mülkiyetinde bulunan taşınır veya taşınmaz malın kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, yok edilmesi, bozulması kullanılamaz hâle getirilmesi veya kirletilmesiyle oluşur. Bu bakımdan, söz konusu suç, seçimlik hareketli bir suçtur. Yıkma, yalnızca taşınmazlar için söz konusudur. Taşınmazın önceki kullanış biçimine uygun olarak bir daha kullanılamaz duruma getirilmesini ifade eder. Yok etme, suça konu şeyin maddî varlığını ortadan kaldırmaktır. Bozma, suça konu şeyin, amacına uygun olarak kullanılması olanağını ortadan kaldırmaktır. Kirletme, başkasının binasının duvarına yazı yazmak, resim yapmak, afiş ve ilân yapıştırmak şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Sanık ...'un, 6136 sayılı kanun kapsamında taşınması yasak olan bir bıçakla şikayetçilere ait araçların lastiklerini kestiği ve bu şekilde atılı suçları işlediğine yönelik kabul ve uygulamada bir isabetsizlik görülmemiştir.
Sanık hakkında düzenlenen Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013/15 Esas ve 24/01/2013 tarihli iddianamesinde 13 ayrı şikayetçinin kimlik bilgileri ve kendilerine ait araç plaka numaraları ve bu şikayetçilere yönelik eylem ayrı ayrı anlatılmış olması karşısında; hakkında 5237 sayılı TCK' nın 151/1. maddesi gereğince bir kez uygulanma istenmesine rağmen 13 farklı hüküm kurulması nedeniyle ek savunma hakkı tanınmaması bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazının reddiyle hükmün ONANMASINA, 08/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy