MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Sanık hakkında TCK'nın 155/2, 62, 52/2, 53 maddeleri gereğince mahkumiyet
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanık hakkında kurulan hükümde 180 gün adli para cezası yerine 1800 gün adli para cezasına diye hükmedilip 5237 sayılı TCK'nın 62. maddesi uyarınca indirim uygulandığında 150 gün adli para cezası denilmek suretiyle hükümde çelişkiye sebep olunması sonuç olarak verilen ceza miktarı doğru olduğundan mahallinde düzeltilmesi mümkün yazım hatası olarak görülmüştür.
Katılanın, ... Otomotiv Özel servis isimli işyeri sahibi olan sanığa tamir için bıraktığı...plakalı aracı sanığın katılana teslim etmeyip başkasına sattığı şeklinde gerçekleşen eyleminin hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu oluşturduğuna dair mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafiinin bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 02/10/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy