MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : TCK 155/2, 62/1, 50/1-a, 52/2, 63. maddeleri gereğince mahkumiyet
Hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma suçundan sanık hakkında verilen mahkumiyet hükmü sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelendi, gereği düşünüldü;
Sanık ile ... bira fabrikasının nakliye işini yapan katılan... firmasının ...ilinden... ilçesine bira götürülmesi konusunda anlaştıkları, 15.10.2012 tarihinde 19.860 kg biranın sanığın sevk ve idaresinde olan... plaka sayılı kamyona yüklendiği, sanığın bu malları teslim yerine götürmeyerek mal edinip satmak sureti ile menfaat temin ettiği oluş ve dosya kapsamından anlaşılmakla mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik bulunmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddi ile hükmün ONANMASINA, 30.05.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy