MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık
HÜKÜM : Yargılamanın yenilenmesi talebinin kabulüyle,
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/443-2010/134 sayılı hükmünün dolandırıcılık suçu yönünden İPTALİNE ve sanığın TCK’nın 158/1-e-son, 43/1, 168, 62, 52 ve 53 maddeleri uyarınca mahkumiyetine dair.
Yargılamanın yenilenmesi talebinin kabulüyle önceki hükmün iptali üzerine yapılan yeniden yargılama sonucunda dolandırıcılık suçundan sanığın mahkûmiyetine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü.
Sanığın, Atatlar şirketi ile yaptığı sözleşme gereğince BMC şirketinden alınacak 15 adet aracın trafik tescil işlemlerinin yaptırılacağını taahhüt etmesine rağmen, 3 araca ait vergi dairesi alındılarını sahte olarak düzenleyerek araçların tescillerini yaptırmak suretiyle kamu kurumunu zarara uğrattığından bahisle dolandırıcılık suçundan verilen mahkûmiyet hükmünün dairemizin 23.06.2014 tarih ve 2012/19890-2014/12597 sayılı ilamıyla onanarak kesinleşmesinden sonra sanık müdafi tarafından kurum zararının ödendiğine ilişkin makbuzların ibraz edilmesi üzerine ilgili kurum ile Atat şirketinden yapılan araştırmada, oluşan zararın sanık tarafından soruşturma aşamasında giderildiğinin anlaşılması karşısında, önceki hükmün iptali sonucunda kurulan hükümde ve sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yargılanmanın yenilenmesi üzerine yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 22.10.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy