MAHKEMESİ : Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık
Dolandırıcılık suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm katılan vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın 21/11/2006 tarihli protokole göre katılanın çektiği kredi karşılığında katılana suça konu 17/11/2006 tanzim 30/11/2006 ödeme tarihli 90.000 TL bedelli senedi verdiği, kredinin ödenmemesi üzerine katılanı oyalayıp sonrasında yapılan icra takibinde borca ve imzaya itiraz ettiği, yapılan incelemede senetteki imzanın sanığa ait olmadığının anlaşıldığı ve takibin durduğu, bu suretle menfaat temin ettiğinin iddia edildiği olayda; önceden doğan borcun teminatı olarak senet verilmesi halinde dolandırıcılık suçunun oluşmayacağı gözetilerek suçun unsurları oluşmadığından sanığın beraatine yönelik kabulde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 25/04/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy