MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : TCK'nın 141, 62 ve 52/1-4 maddeleri uyarınca mahkumiyet
Hırsızlık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü.
Sanığın, bir yeri aramak için mağdurdan konuşup geri vermek üzere aldığı cep telefonuyla birlikte uzaklaşarak telefonu satması şeklindeki eyleminin, hırsızlık suçunu oluşturduğuna dair mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiş olup, sanık hakkında hükmolunan 10 ay hapis cezasının, önceki hükümde verilen ceza miktarına indirilerek CMUK'nın 326/son maddesi uyarınca kazanılmış haklarının korunmasında usul ve yasaya aykırılık bulunmadığından tebliğnamedeki düzelterek onama düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 30.05.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy