MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli mala zarar verme
HÜKÜM : TCK’nın 152/1-c, 62, 50/1-a, 52/2-4 maddeleri gereğince mahkumiyet
Sanık hakkında nitelikli mala zarar verme suçundan verilen mahkumiyete ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanık hakkında TCK’nın 152/1-c maddesine göre temel ceza belirlenirken alt sınırdan ceza verildiği açıklandıktan sonra 1 yıl yerine 1 ay hapis cezası yazılması hususu yazım hatası olarak değerlendirilmiştir.
Sanığın, ... Köyünde katılana ait bulunan 12 adet söğüt ağacını ve dalını kestiği, bu şekilde sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin iddia edildiği olayda, dosya kapsamına göre sanık hakkında verilen mahkumiyet hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozma üzerine yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 13.10.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy