MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Sanıkların nitelikli dolandırıcılık suçundan TCK'nın 158/1-f- son, 62, 52 ve 53. maddeleri gereğince, resmi belgede sahtecilik suçundan TCK'nın 204/1, 62 ve 53. maddeleri gereğince ayrı ayrı mahkumiyetlerine
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından, sanıkların mahkumiyetlerine ilişkin hükümler, sanıklar tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü,
Baba ve oğul olan sanıkların, fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek katılanın ortağı olduğu... Tekstil isimli firmadan aldıkları mal karşılığında sanık ... hesabına ait, yine sanık ...'in keşideci göründüğü, ancak çek keşide etme konusunda her hangi bir yetkisi olmayan babası diğer sanık ... tarafından keşide edilen 5.000 TL bedelli, karşılığı olmadığını bildikleri çeki verdikleri, katılanın vadesinde çekin ödenmesi için başvuruda bulunduğu sırada da katılan ile aralarındaki ticari ilişkiyi ve çekteki imzayı inkar ederek, suça konu çeki ödemekten kaçındıkları, sanıkların bir birleri ile çelişen suçtan kurtulmaya yönelik soyut savunmaları, katılanın tüm aşamalardaki istikrarlı beyanları, suça konu çek üzerindeki imzanın sanık ... eli ürünü olduğunun tespitini içerir bilirkişi raporu ile tüm dosya kapsamı karşısında, sanıklar hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından verilen mahkumiyet hükümlerinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanıkların suçların sübut bulmadığına ve verilen cezaların ağır olduğuna yönelik temyiz itirazlarının reddi ile hükümlerin ONANMASINA, 04/07/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy