MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık
HÜKÜM : TCK'nın 158/1-d, 62, 51, 50/1-a, 52/2-4, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
Sanığın nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü,
Sanığın ... ada... parselde bulunan ve inşaatı tamamlanmış dairenin kendine ait olduğunu söyleyerek, katılana satmak için daireyi gösterdikleri, katılanın daireyi satın almak istediği ve sanık ile 59000 TL karşılığında anlaştıkları, ancak sanığın satışı konusunda anlaşılan daire yerine bu parselin karşısındaki ... ada ... parselde bulunan ve henüz inşaatı devam eden binadaki aynı numaralı daireyi fiili anlaşmaya aykırı olarak, katılanın beğendiği ve mutabakata vardıkları daireymiş gibi resmi satışını gerçekleştirip haksız menfaat temin ettiği böylece "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda, sanık, katılan ve tanık beyanları ile dosya kapsamına göre, suçun sanık tarafından işlendiği sabit olmakla bu gerekçelere dayanan mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik bulunmamıştır.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafiinin suçun sabit olmadığı, katılan vekilinin erteleme şartlarının oluşmadığı ve az ceza verildiğine dair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 28/09/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy