MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Katılanın yetkilisi olduğu şirkette ön muhasebeci olarak çalışan sanığın,işten çıkarıldığında, çalıştığı dönemde kullanması için tahsis edilen ve şirkete ait olan .... plaka sayılı aracı teslim etmediğinin iddia edildiği somut olayda, dosya kapsamında toplanan delillere göre bahse konu aracın mülkiyeti hakkında taraflar arasında ihtilaf bulunduğu ve bu ihtilafın hukuki nitelikte olduğuna ilişkin mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, taraflar arasındaki ihtilafın hukuki nitelikte olduğu mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin, sanığın eyleminin atılı suçun unsurlarını oluşturduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 14/02/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy