MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : a-TCK'nın 204/1, 62, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
b-TCK'nın 158/1-f, son, 62, 52/2-4, 53. maddeleri
gereğince mahkumiyet
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanığın mahkumiyetine ilişkin hükümler sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın, keşideciye ait olan daha önce dolu olarak evden çalınan 2.800 TL bedelli çeki ciro ederek mağdur ...’e vermek suretiyle mal aldığı, çekin bankaya ibraz edilmesi sonrasında, çalıntı olduğu gerekçesiyle mağdura ödeme yapılmadığı, sanığın, çeki ne şekilde ele geçirdiğini ispatlayamadığı, böylece sanığın nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediğinin iddia edildiği olayda, sanık ve katılan beyanları, kriminal raporu ile dosya kapsamına göre, suçların sanık tarafından işlendiği sabit olmakla bu gerekçelere dayanan mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik bulunmamıştır.
Tekerrüre esas mahkumiyeti bulunan sanık hakkında 5237 sayılı TCK' nın 58/6. maddesi uyarınca mükerrirlere özgü infaz rejiminin uygulanmasına karar verilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma sebebi yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafiinin suçların sabit olmadığı gerekçesine dayanan temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 30/10/2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy