MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : a-TCK'nın 158/1-f-son, 62, 52/2, 53, 58 maddeleri gereğince mahkumiyet
b-TCK'nın 204/1, 62, 53, 58 maddeleri gereğince mahkumiyet
Dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanığın mahkumiyetine ilişkin hükümler, sanık tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın katılandan satın aldığı araç bedeline mahsuben verdiği Garanti Bankası ...şubesine ait 15/02/2010 keşide tarihli 16.500 TL bedelli 0346025 numaralı, ... emrine ... Tic. Ltd. Şirketinin keşidecisi olduğu çekin bankaya ibrazında tamamen sahte olarak üretildiği ve çek üzerindeki ciranta imzasının sanığın eli ürünü olduğunu, sanığın katılana olan borcunu da ödemediğinin tespit edildiği olayda; mahkemenin kabulünde ve uygulamasında bir isabetsizlik bulunmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın savunma hakkının kısıtlandığına, eksik inceleme ile karar verildiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 16/11/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy