MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : CMK 223/2-e gereğince beraat
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Katılanın, trafikte ...Anka Oto. Turz. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı .... plakalı aracı sanığın çalıştırdığı...Cad. No. 46 ... adresinde bulunan tamirhaneye götürdüğü, 500 TL tamir masrafı konusunda anlaştıkları, suç tarihi akşam saatlerinde katılanın aracı teslim almaya gittiğinde sanığın aracın tamir bedelinin 3000 TL olduğunu söylediği, katılanın 500 TL'ye anlaştıklarını söyleyerek parayı vermemesi üzerine sanığın aracı teslim etmeyerek alıkoyduğu ve bu şekilde hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda, sanık savunmaları, katılan ve tanık beyanları ile tüm dosya kapsamına göre; sanığın, aksi kanıtlanamayan ve tanık beyanları ile desteklenen savunması karşısında, suç kastıyla hareket ettiğini gösteren delil bulunmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanığın suç kastıyla hareket ettiğini gösteren delil bulunmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin herhangi bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 14/10/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy