MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm katılan vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın, katılan ile aralarındaki borç ilişkisine istinaden kendisine teminat olarak teslim edilen aracı, borç ilişkisinin sona ermesine rağmen iade etmediği, bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği iddia olunan olayda; dosya kapsamından sanığın savunmalarının aksine aracın teminat olarak sanığa verildiğine ve teminatın yerine getirildiğine ilişkin iddianın dışında sanığın atılı suçu işlediğine ilişkin mahkumiyetine yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin beraat yönünde kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine incelenen dosya kapsamına göre katılan vekilinin eksik inceleme ile hüküm kurulduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 25/12/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.