MAHKEMESİ :Sulh Ceza Mahkemesi
SUÇ : Güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Sanıklar hakkında güveni kötüye kullanma suçundan verilen beraat hükümleri O yer Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanık ...'un bir süre katılan ...'nin babasının iş yerinde garson olarak çalıştığı, bu süre içinde sanık ... ile katılan ...'nin duygusal arkadaşlık yaptıkları, evlenme hazırlığı içine girdikleri, hatta sanık ...'in annesi olan diğer sanık ...'in katılan ...'nin ailesi ile tanıştığı, sanığın bekar evinde arkadaşları ile birlikte kalmakta olduğu, zaman zaman katılan ...'nin de sanığın yanına giderek onunla birlikte kaldığı, olay tarihinde sanık ...'in ikamet ettiği Akşehir'den evlilik meselesini konuşmak için Ankara'ya oğlu sanık ...'in yanına geldiği, sanık ...'in katılan ... ile evlenmeyeceğini söyleyince sanıkların evdeki eşyaları da toplayarak birlikte Akşehir'e döndükleri, ancak giderken katılanın sanığa almış olduğu eşyaları da götürdükleri, sanıkların bu şekilde üzerlerine atılı suçu işlediklerinin iddia edildiği olayda, dosya kapsamına göre, taraflar arasındaki husumetin hukuki ilişki kapsamında kaldığından bahisle verilen beraat hükümlerinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; O yer Cumhuriyet savcısnın temyiz itirazlarının reddi ile hükümlerin ONANMASINA, 15.05.2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.