MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
HÜKÜM : Beraat
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan, sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Suç tarihinde PTT Genel Müdürlüğünde görev yapmakta olan sanığın, şikayetçi ...'e teslim edilmesi gereken posta paketini açarak, boş bir şekilde çöp kutusuna attığı iddia olunan olayda; sanık savunması, katılan beyanı,bilirkişi raporu ve dosya kapsamından; sanığın savunmasının aksine, üzerine atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetini gerektirir, her türlü şüpheden uzak, kesin yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle verilen beraat hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç yönünden gerekçesi gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin atılı suçun unsurlarının oluştuğuna, usul ve yasaya aykırı karar verildiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün ONANMASINA, 27.09.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy