MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık
HÜKÜM : Beraat
Dolandırıcılık suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü.
Sanığın, kendisine ait... plakalı Megane marka aracı satmak için katılan ile görüştükleri, katılana; aracın hasarsız ve 89.000 kilometrede olduğunu belirterek sattığı, ancak katılanın söz konusu aracı servise götürdüğünde aracın gerçek kilometresinin 172.000 kilometreden 75.000 kilometreye düşürüldüğünü öğrendiği bu şekilde sanığın dolandırıcılık suçunu işlediği iddia olunan olayda;
Sanığın savunması,katılan ve tanıkların beyanları ile dosya içerisinde mevcut bilirkişi raporu ile dosya kapsamından mahkemece sanığın üzerine atılı dolandırıcılık suçunu işlemek kastıyla hareket ettiğine dair cezalandırılması için yeterli delil bulunmadığı gerekçe gösterilerek vermiş olduğu beraat hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanığa yüklenen suç işleme kastının yokluğu ve cezalandırılması için yeterli delil bulunmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan,katılan vekilinin atılı suçun sübut bulduğuna yönelik temyiz itirazının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 02/10/2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy