MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : 5237 sayılı TCK’nın 155/2, 52, 51. maddeleri gereğince mahkumiyet
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanıkhakkında verilen mahkumiyet hükmüsanık müdafiitarafından temyiz edilmekle, dosya incelendi, gereği düşünüldü;
Sanığın, 5237 sayılı TCK'nın 43/1 maddesi kapsamında, aynı suç işleme kararıyla kanunun aynı hükmünü birden fazla ihlal ederek, değişik zamanlarda birden fazla kez menfaat temin etmiş olması karşısında, zincirleme suç hükümlerinin uygulanmayarak eksik ceza tayin edilmesi hususu aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Sanık ...'in 19/05/2007 ile 30/05/2011 tarihleri arasında katılan ...'ne ait ... Alışveriş Merkezi içinde bulunan ... Fabrika isimli mağazanın müdürü olarak çalıştığı, bu sırada kendi şahsi borçlarını karşılamak için mağaza kasasındaki nakit paralardan aldığı ve ayrıca mağazada bulunan ürünlerin barkodunu çıkarmak ve faturasız şekilde ayrıca satmak suretiyle bedellerini üzerine aldığı, durumun mağaza yöneticisi tanık ... tarafından farkedilmesi üzerine yapılan sayım ve tespitlerde 4.076.80 TL nakit parayla değeri 24.521 TL olan 151 adet mağaza ürününün bulunmadığının anlaşıldığı, sanığın bu şekilde üzerine atılı suçu işlediğinin iddia edildiği olayda, dosya kapsamına göre sanık hakkında verilen mahkumiyet hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafinintemyiz itirazlarının reddi ile hükmün, ONANMASINA, 22/05/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy