MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM: Beraat
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın, Uzunerler Turkcell İletişim Merkezi’nde iş yeri müdürü olarak çalıştığı dönem içerisinde yapılan kontroller sırasında İMEİ kaydı yapıldığı sırada kayıt başına 10 TL alındığı, 176 İMEİ kaydı tespit edildiği halde bunun 132 tanesinin parasının alındığının tespit edildiği yine yedek simkartın 641 tanesine ait para karşılığı olması gerekirken 402 tanesinin karşılığının bulunduğu, aksesuar ve diğer parçalarla ilgili ise 790 adet satış yapıldığı halde bunların 541 tanesinin para karşılığının bulunduğu, bu şekilde bu eksiklikler karşılığı olarak iş yerinin yaklaşık 5000 TL zararının olduğunun tespit edildiği, söz konusu iş yerinde kayıtların sanık tarafından tutulduğu ve para işlerinin sanığın kontrolü altında olduğu, bu şekilde sanığın hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediği iddia edilen olayda; sanığın aşamalardaki savunmalarında, suç tarihlerini kapsayan dönemlerde troid rahatsızlığı nedeniyle birçok kez hastaneye gittiğini, zaman zaman Amasya Merkez veya bazen ilçelerde fuar benzeri etkinlikler için stand açılması için işyerinden ayrıldığını, bu tarihlerde mağazada kendisinin yerine işlerle diğer personelin ilgilendiğini, döndüğünde onların yaptıkları satışları kasa defterine işlediğini, bu nedenle açık çıkmış olabileceğini belirtmesi, ... Şifa Tıp Merkezi’nden temin edilen belgelerde 19.08.2009, 20.08.2009 ve 06.10.2009 tarihlerinde 3 kez muayene olduğu, yine Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesinde suç tarihini kapsayan dönemde farklı tarihlerde birçok kez tedavi gördüğüne yönelik kayıtlar, tanıkların anlatımları, katılan beyanları, Turkcell yazı cevapları ve dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; sanık tarafından hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunun işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanık tarafından hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunun işlendiğinin sabit olmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin, beraat hükmünün kanuna aykırı olduğuna,
eylemin suç teşkil ettiğine ve sanığın suç işlediğinin sabit olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 25/03/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.