MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık
HÜKÜM : TCK 158/1-f, 168/2, 52/2, 53 maddeleri gereğince mahkumiyet
Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle gereği düşünüldü;
Şikayetçinin, 03/02/2014 tarihinde facebook sosyal paylaşım sitesinde verilen bir ilanda Samsung Note3 marka telefonunun 150 TL bedelle satıldığını görmesi üzerine bu reklama tıkladığı, /note3sipariş.html isimli internet sitesine yönlendirildiği, bu siteye adını, adresini ve telefonunu yazıp sipariş verdiği, sanığın bu şekilde siparış veren şikayetçi ile telefonla irtibat sağladığı, sanığın telefon görüşmesinde de ilandaki bilgileri teyit ettiği, sanığın kullandığı hileye kanan şikayetçinin kendisine sanık tarafından gönderilen kargoyu PTT'den 149,00 TL ödeyerek aldığı, kargodan değersiz bir kol saatinin çıktığı, sanığın bu şekilde şikayetçiyi bilişim sisteminin aynı anda birden çok kişiye ulaşmasındaki kolaylıktan yararlanmak suretiyle dolandırdığı, yargılama aşamasında müştekinin zararının karşılandığı, böylece sanığın üzerine atılı bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; sanık savunması, katılan beyanları, internet kayıtları, PTT kayıtları, kargonun gönderilmesine ilişkin kayıtlar ve kamera görüntüleri ile incelenen dosya kapsamına göre sanığın üzerine atılı suçları işlediğine yönelik mahkeme kabulünde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafiinin kararın kanuna aykırı olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 06/11/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.