MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Beraat
Sanığın nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından beraatına ilişkin hükümler, O yer Cumhuriyet savcısı ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın, katılana ait olup aracından çalınan çek yapraklarından 17/04/2011 keşide tarihli ve 9.300 TL bedelli olarak tanzim edilmiş sahte çeki bir şekilde temin edip, tahsil etmek üzere bankaya götürmesi için arkadaşının işçisi olan tanık ...’a verdiği, çekin bankaya ibrazında sahteliğinin tespit edildiği, sanığın bu şekilde atılı suçları işlediği iddia edilen olayda; sanığın, çekin sahte olduğunu bildiğine ve bu şekilde kullandığına dair mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle verilen beraat hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanığa atılı suçun işlendiğinin sabit olmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, O yer Cumhuriyet savcısı ve katılan vekilinin atılı suçların sübut bulduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 26/12/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy