MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : TCK'nın 155/1, 62/1, 52/2-4 ve 50/1-a maddeleri uyarınca mahkumiyet
Güveni kötüye kullanma suçundan, sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın, hakkında mahkumiyet kararı verilen temyiz dışı diğer sanık ... ile birlikte katılanın işyerine giderek suça konu play station cihazlarını kiralayıp 1 gün sonra getirmek üzere anlaşmalarına rağmen süresinde cihazları teslim etmeyerek sattıkları, sanığın bu surette güveni kötüye kullanma suçunu işlediği, sanık hakkında verilen mahkumiyet kararının Dairemizin 17/11/2016 tarih 2014/5743 E. 2016/8710 K. sayılı ilamı ile bozulduğu, bozma sonrası sanığın eylemine uyan güveni kötüye kullanma suçunun 02/12/2016 tarih ve 29906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren 6763 sayılı Kanun'un 34. maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK'nın 253. ve 254. madde fıkraları gereğince uzlaştırmaya tabi hale geldiği, yargılama esnasında taraflar arasında uzlaştırma sağlanamadığından dosya kapsamında toplanan delillere göre sanığın üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın herhangi bir nedene dayanmayan temyiz itirazının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 07/06/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy