MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık
HÜKÜM : TCK’nın 157/1, 62, 52, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
Dolandırıcılık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Dairemizin 23/10/2017 tarihli bozma ilamı üzerine dosyanın uzlaşma bürosuna gönderildiği ancak usulüne uygun uzlaşma teklifine rağmen tarafların uzlaşamadıkları belirlenerek yapılan incelemede;
Sanığın kendisini emekli asker olarak tanıtıp, TSK'ya soğan satın alacağını söyleyerek katılandan 32.700 kg. ve 6000 TL'lik soğanı satın alarak bedelin ödenmesi için katılanla birlikte ... Şubesine gittikleri, ancak şubenin kapalı olması üzerine sanığın...'daki arkadaşı ...'i araması üzerine katılan ...'in soy ismini ... olarak yazmak suretiyle 05/01/2008 tarihinde 6000 TL havale yaptığı, katılanın ertesi gün PTT şubesine gittiğinde kendisi adına gelen havalede isim hatası olduğu ayrıca paranın geri çekildiğinin anlaşıldığı, böylece sanığın haksız kazanç sağlamak suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; sanığın savunması, katılan ve tanık ifadeleri, PTT dekont örneği ve tüm dosya kapsamından sanığın atılı suçu işlediği sabit olmakla mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün ONANMASINA, 17/06/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy