MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Beraat
Resmi belgede sahtecilik suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın, temyiz dışı sanıklarla birlikte iştirak halinde sahte olarak imzalanmış senedi borcu için katılana verdiği ve ödenmediği gibi takip sırasında temyiz dışı sanıkların imzaya itiraz ettiği, incelemede imzanın onlara ait olmadığının anlaşıldığı, sanık ...'ın da bu durumu bilerek senedi katılana verip kullandığı iddia edilen olayda;
Sanığın borcu kabul ettiği ve itiraz etmediği, borçlu imzalarının diğer sanıklara ait olmadığından haberdar olmadığını ve şirketin maddi durumunun kötüleşmesinden dolayı ödememek için temyiz dışı sanıkların imzaya itiraz ettiklerini savunduğu, ayrıca katılanın, diğer sanıkların da Neslihan'ın verdiği bu senetten haberdar olduklarına dair beyanı, adli tıp kurumu raporu ve oluş birlikte değerlendirildiğinde beraate ilişkin kabulde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; katılan vekilinin; atılı suçun oluştuğuna dair temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 19/02/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy