MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık
HÜKÜM : 5237 sayılı TCK'nın 157/1, 62, 52, 53 ve 58. maddeleri gereğince mahkumiyet
Dolandırıcılık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın kendisini hayvan alıp satım işi ile uğraşan biri gibi tanıtarak katılan ile 4 tane büyükbaş hayvanın toplamda 15.000 TL'ye satışı konusunda anlaştığı, sanığın bankadaki problem nedeniyle para çekmeden geldiğini söyleyip, geldiği kamyonete hayvanları yükleyip Kars'a gitmeyi ve parayı bankadan çekip vermeyi teklif ettiği, katılanın da bu teklifi kabul ettiği ve 4 adet büyükbaş hayvanı sanığın kamyonetine yükleyip katılanın da sanık ile birlikte Kars'a gittiği, Kars'a vardıklarında sanığın katılana dışarıda beklemesini söyleyip Ziraat Bankası'na girdiği, bir müddet sonra geri gelip parayı çekemediğini söylediği, parayı sonra vereceğini, kurban bayramı yaklaştığı için hayvanları geri veremeyeceğini söylediği ve katılanın yanından ayrıldığı, katılanın da köyüne döndüğü, katılanın sanığın parayı verebileceğini düşünüp bir müddet beklediği, ama sanığın parayı ödemediği, bu suretle sanığın dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; sanık savunması, katılan ve tanık beyanları, uzlaştırma raporu ile tüm dosya kapsamına göre sanığın mahkumiyetine ilişkin mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın temyiz itirazının reddiyle hükmün ONANMASINA, 05/10/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.