Davacı ... ile davalılar ... vs. arasındaki davadan dolayı ... 4. Asliye Hukuk Hakimliğince verilen 01.10.2010 gün ve 2008/301-2010/304 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi bir kısım davalılar vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
Davacı, davalı yüklenici ... ile diğer davalı arsa maliki ... arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlendiğini, yükleniciye isabet eden ... Merkez Demircikara mahallesi tapunun ada no.6284, parsel no.12'de kayıtlı taşınmaz arsada yer alan binadaki 1 nolu bağımsız bölümü satın aldığını ileri sürerek bu yerin davalı ... adına olan tapu kaydının iptâli ile adına tescilini istemiştir. Davacı ile davalı taraf arasında Borçlar Yasası'nın 355. maddesinde tanımı yapılan eser sözleşmesi ilişkisi bulunmamaktadır. Dava şahsi hakka dayalı tapu iptâli tescil istemine ilişkindir. O halde kararın temyizen incelemesi görevi Yargıtay Yüksek 14.Hukuk Dairesi'ne aittir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın görevli Yargıtay Yüksek 14.Hukuk Dairesi Başkanlığı'na GÖNDERİLMESİNE, 07.12.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy