Davacı ... Konut İdaresi Başkanlığı vs. ile davalı ... arasındaki davadan dolayı ... 1. Asliye Hukuk Hakimliğince verilen 28.02.2013 gün ve 2009/948-2013/163 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
Dava, dava konusu parselin kültür tesisi yapılması için davalı ...'ye bedelsiz devredilmesine rağmen, protokol hükümlerine aykırı olarak ticaret merkezi yapılması ve 3. kişilere satılması nedeniyle, arsa bedeli ve haksız sağlanan kazanç bedelinin tahsili talepli olup, mahkemece ıslah da dikkate alınarak davanın kabulüne dair verilen karar, davalı vekilince temyiz edilmiştir.
Taraflar arasındaki uyuşmazlık, gayrimenkul devir sözleşmesine aykırı kullanım nedeniyle alacak istemine ilişkin olup, dosyanın temyiz incelemesi görevi Yüksek Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne aittir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın görevli Yargıtay Yüksek 13.Hukuk Dairesi Başkanlığı'na GÖNDERİLMESİNE, 27.06.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy