Davacı ... ile davalı ..., davaya katılan ... arasındaki davadan dolayı ... .... Asliye Ticaret Mahkemesince verilen ....02.2014 gün ve 2012/208-2014/33 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
........2004 gün ve 5219 sayılı Yasa'nın ... A maddesinin c fıkrası ile HUMK'nın 427. maddesinde öngörülen kesinlik sınırı 01.01.2014 tarihinden itibaren ....890,00 TL'ye çıkarılmıştır.
... .... Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı ....02.2014 tarihlidir. Davada ....250,00 TL yönünden itirazın iptâline ve 250,00 TL icra inkâr tazminatına hükmedilmiş olduğundan temyize gelenin sıfatına göre karar kesin niteliktedir. Kesin olan kararların temyiz istemleri hakkında mahkemece bir karar verilebileceği gibi, ........1990 gün ve ¾ Sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca Yargıtayca’da temyiz isteminin reddine karar verilebilir. Bu nedenle temyiz isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle davalının temyiz isteminin, mahkeme hükmünün kesin olması yönünden REDDİNE, istek halinde temyiz peşin ve ... başvurma harcının temyiz eden davalıya geri verilmesine, 04.09.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy