Davacı ... ile davalı ... İnş. Orman Ürün Day. Tük. Mall. Telekom Oto. San. arasındaki davadan dolayı ... Asliye Hukuk Hakimliğince verilen 15.06.2016 gün ve 2015/660-2016/453 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
Mahkeme hükmü davalı vekiline 05.04.2017 tarihinde tebliğ edilmiş, temyiz dilekçesi ise HUMK'nın 432. maddesinin l. fıkrası hükmünde öngörülen 15 günlük yasal süre geçirildikten sonra davalı vekili tarafından 28.04.2017 tarihinde verilmiştir. Süresinden sonra yapılan temyiz istemleri hakkında mahkemece bir karar verilebileceği gibi, 01.06.1990 gün ve 3/4 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca Yargıtay’cada temyiz isteminin reddine karar verilebilir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle davacının/davalının temyiz isteminin süre yönünden REDDİNE, ödediği temyiz peşin ve Yargıtay başvurma harçlarının istek halinde temyiz eden davalıya geri verilmesine, 03.10.2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.